Reklam
Reklam
Erdoğan ERKAYMAZ

Erdoğan ERKAYMAZ

dogusofsetayancik@hotmail.com

Yazarlar Sinop’ta Buluşuyor “SİNOP KİTAP FUARI”

08 Eylül 2017 - 12:33

İlimizin çok değerli eğitimci yazarlarından Yılmaz YAVUZ (Sinova, Sinope-Sinop, Bir Ezbercinin Romanı Öğretmen, Buradan Kaçış Yok Romanlarının yazarı) Erkan TURAN (Sinop Bizimkaradeniz Gazetesi Köşe Yazarı) büyük gayret, emek, ve çalışmaları sonucu ilimizde 15-22 Eylül 2017 tarihlerinde “Sinop Kitap Fuarı” açılacak.



 

         Kitap fuarları, okurların yayınevleriyle doğrudan temas sağladığı, fuarlarda düzenlenen sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak yayıncılık faaliyetleri ve kitaplar konusunda yeni deneyimler edinebildiği yerler olarak Türkiye’de ki yayıncılık faaliyetleri açısından önemli bir konumda yer alıyor. Bu tür fuarlar kitap okumayı özendirmek ve yazarlarımızı tanımak ve tanıtmak açısından da önemlidir.



 

         Kitap okumanın bilimsel olarak kanıtlanmış faydaları vardır. 2009 yılında “Sussex Üniversite’nde” yapılan bir araştırmaya göre, Stresi yenmenin en etkili yollarından biri de kitap okumak. Kan basıncı be kas tansiyonu kontrol edilerek yapılan ölçümlerde, sayfaları çevirmeye başladıktan 6 dakika sonra katılımcıların streslerinin düştüğü gözlemlenmiş. Çocuk kitapları, çocuklara televizyona kıyasla %50 oranında daha fazla kelime öğretmekte. “Kaliforniya Üniversite” sinde yapılan bir araştırmaya göre; kelime dağarcığı başka insanlara göre daha geniş olan insanların sadece okuma testlerinde değil, aynı zamanda diğer testlerde de daha başarılı oluyorlar.



 

         Okurlar için kitap fuarları önemlidir, yayın evlerine ait kitaplara ulaşım kolaylığı sağlanıyor. Farklı yazarların eserlerini tanımak için de verimli ortam sağlamakta. Fuara katılacak sevdiğiniz yazar varsa imzalı kitap almak unutmayacağımız bir anı olur, bunun yanında yazarla kısada olsa sohbet etme imkânı bulmuş olurlar. Yine ulaşılması zor ve yüksek fiyatları olan kitaplarda fuarlarda yapılan özel indirimler sayesinde maddi olarak tasarruf yapılmasını sağlıyor.



 

         Kitap fuarları şehre ve halka hitap eden fuarlardır. Eğer şehir onu sahiplenirse kitap fuarları devam eder. Kültür evde başlar, okulda devam eder. Kitapların eve ulaşmasını sağlayan kitap fuarlarına şehrin sahip çıkması önemlidir. Sinop ki; dünya kültürünün çok önemli eserlerini binlerce yıldır biriktiren kentte düzenlenecek kitap fuarı kültür ve edebiyat için Sinopluları bir araya getirecek zor günlerden geçiyoruz deniliyor ya “Nerede Edebiyat Varsa, Orada Umut  Vardır.”



 

         Bu yazımda ki iki koca yürekli eğitimci yazar Yılmaz YAVUZ ve Erkan TURAN büyüğümün katkılarından bahsettim. Fuar sonrası yazacağım köşe yazımda diğer Paydaşlardan da bahsedeceğim… Emek saygısızlığı yapmama adına. 6 Eylül 2017 Saat. 19:00 dan 21.30!a kadar toplantımızda ki katılımcılarında yazmak istiyorum. Tufan BİGİLİ (Yazar-Pusula Gazetesi), Ahmet KÜÇÜKBAŞ(Yazar – Boyabatın Sesi), Yılmaz YAVUZ (Eğitimci Yazar), Erkan TURAN (Köşe Yazarı – Bizimkaradeniz      Gazetesi)), İbrahim BAŞAOĞLU (Prof.Dr. Ders Kitapları Tıp), Şükrü AYDIN (Eğitimci Yazar),  Şirin Karakaş ÖZBİLEN (Eğitimci Şair-Yazar), İlyas Tunç (Yazar), Erdoğan ERKAYMAZ (Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Ayancık Temsilcisi – Ayancık-Ayancık Doğuş Gazetesi Köşe Yazarı), Ahmet Fatih YILMAZ(Bizimkaradeniz Gazetesi), Emrah GÜNEY (Sinop Pusulası), Alpay TIRIL (Sinop Üniversitesi), Sedat KARA ( Sinop Belediyesi), Yaşar SARIKAYA(Eğitimic), Cemalettin KAYA (Makine Mühendisi- Sinop Kültür ve Truzim Derneği Başk.) Fuara emek veren bu Sinop sevdalılarını kutlarken; “ Bütün Dünya ulusları kardeşliğin ve barışın ortak dili olan kitaplarda buluşabilsin.” Diyor.

Sinop Kitap Fuarı Hayırlı ve Başarılı olsun….

Bu yazı 20592 defa okunmuştur.