Reklam
Reklam
Erdoğan ERKAYMAZ

Erdoğan ERKAYMAZ

dogusofsetayancik@hotmail.com

“GÜNDOĞRUSU” Gazeteci Şevki YILDIRIM

18 Eylül 2017 - 13:39

Bir sohbetimizde; “Gazetecilik doğruyu söyleme mesleğidir ve böyle anlayan insanlar tarafından yapıldığı ölçüde saygınlığını geri kazanacaktır. Doğru bazı kesimleri dönem dönem kızdırsa şimşekleri gazetenin üzerine çekse bile, uzun dönemde en geniş okuyucu kitlesine ulaşmanın en kesin yoludur. Doğru kimi zaman taraf olduğumuz tarafların kısa vadede çıkarlarına ters düşüyor görünebilir, ancak uzun vadede yanlış üzerine hiç başarının inşası da mümkün değildir.” Demişti bilge gazeteci ağabeyim Şevki YILDIRIM.

 

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Cengiz Demirel’in söylemiyle;“Çok değerli dostumuz, arkadaşımız, meslektaşımız, Sinop ve Samsun basınının Şevki ağabeyi, bir basın emekçisinin kırmadan, dökmeden, küfür etmeden, hakaret etmeden, kalemi eğilmeden bükülmeden ve hiçbir şart karşısında eğilmeden toplumu bilgilendirmek ve uyarmak görevini yerine getirerek, basın camiasına örnek olabilen Milliyet ve Cumhuriyet Gazetelerinin yanı sıra Samsun ve Sinop yerel basınının sevilen sayılan ismi, basın özgürlüğü ve bağımsızlığı savunucusu…”

 

 Tüm tanıyanlarının ortak söyleme; 64 yıllık yaşamı boyunca bırakın bir insanı karıncayı bile incitmeden gitti… İyilikleriyle, dürüstlüğüyle sonsuz huzur içinde olacaktır. Güzel insandı, özü sözü birdi… Sakindi, cümleleri ağır ağır ama oturaklıydı, boşa konuşmazdı. Hep güler yüzlü, saygılı, tevazu sahibi ve Beyefendi insandı. Engin birikimli, derin kişilikli, sevenlerinin gözbebeği, vazgeçilmezi idi… Her zaman güzelliklerle anılacak adam gibi adamdı Usta gazeteci Şevki Yıldırım…

 

 

Güzeller güzeli kızı Gökçe Nihan Yıldırım'ın sosyal medya üzerindeki yaptığı paylaşımdan etkilendiğimi, iki kız babası olmamın gururunu bir kez daha yaşattı. Şöyle diyor;“Ben hiç sevmem aslında Facebook'tan paylaşmayı ama o çok sever. Neşesini, hüznünü, herkesle paylaşır. Bir de en çok sevdiği mesleği, Nadide ömrünü gazeteciliğe adadı canımın içi babam. O yüzden onu sevdiği iki şeyle uğurlamak istedim. 26 gün yoğun bakımda süren yaşam savaşını 14 Eylül'de kaybetti babam ama özgür basın için verdiği mücadeleye hiç yenik düşmedi pamuk kalbi. Tertemiz kalbini içinden sevgi ve insanlık Taşan Yeşil gözlerini öperim.”

 

Son olarak Sinop Pusula Gazetesinde; “Gündoğrusu- Şevki Abi! -  Fotoğraflar kısa kısa - günün fotoğrafı” adlı köşelerinde Yaşama Dair hikâyeleriyle okullarına ulaşıyordu. Bana da yer vermiştin Üstad!beni Latife edişini kendi köşemde (Ayancık gazetesi ve Ayancık Doğuş Gazetesi) mahcubiyet içinde yanıtlamaya çalışırdım. Bir gezi yazımın üzerine“Evliya Çelebi kardeşimi zevkle okuyorum, Gidemesem de göremesem de gitmiş görmüş gibi oluyorum sayesinde. Borcumuz? Bizim insanlarımız köşemi Siz tavsiye etmiştiniz. Bu bölüm içinde “insanın içini ısıtan dokunmalar, hiçbir vesileyle habere konu olmayacak güzellikleri bizimle buluşturan arkadaşımızı gazeteciliğini kutluyorum yüreğine emeğine bereket…”Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı ile yaptığımız söyleşi için; “harika bir gazetecilik Sinop'ta yerel basında çalışanlara çok önemli bir ders niteliğinde, Haber Tadında bir söyleşi.” Yine bir köşeye yazının sonundaki yorumunda “Sevgili Erkaymaz güzel yazılarını okuma ya hep hazır hep aç ve hep iştahlıyım kolaylıklar diliyorum…”

 

Sinop gazeteciliğine damgasını vurmuş gazeteci Şevki abi artık yok. Dürüst halk adamı kişiliği ile bütünleşmiş Sinop sevdalısı yok. Böyle değerler kolay kolay yetişmiyor. İlahi güç erken aldı aramızdan, daha yapacakları vardı. Güle güle dürüst, onurlu dost adamı. Güle güle sevgi insanı, güle güle mert dostum, Şevki abim iyi ki yaşamımda sen vardın. Işıklar içinde uyu Yıldızlar yorganın olsun.

Bu yazı 19814 defa okunmuştur.