Reklam
Reklam
Erdoğan ERKAYMAZ

Erdoğan ERKAYMAZ

dogusofsetayancik@hotmail.com

"Sağlığımız Emin Ellerde" Ayancık Devlet Hastanesi

25 Mayıs 2017 - 11:28 - Güncelleme: 25 Mayıs 2017 - 11:45

Karşılıksız sevginin ete kemiğe bürünmüş halidir derler ona... Dünyanın en güzel kucağına sahip ve en güzel kokanıdır derler ona... Evde herkesi idare eden, iyiliğin, şefkatin, merhametin, sadakatin, sevginin birleştiği güçlü kadındır derler ona... O evin direğidir, hasta olma lüksü yoktur onun... Kim mi? Anamızdır o, annemizdir onlar...



Benim anam hep bana derman olmuştur yaşantım boyunca. Düştüğümde yaralanan berelenen yerimi öptüğünde geçerdi, çektiğimiz acılara üzülerek bakar, sarılır tüm acılarımızı çeker, derman olurdu... Bana, evlatlarına derman olan Anam artık Derman arıyor. 14 yıl önce gözlerini kaybetti. 2015'in Aralık ayında "kolon kanser" ameliyatı geçirdi.



Son yılda 2 ayda bir 2 ünite kan takviyesi yapılıyor. 16 Mayıs 2017 Salı günü Sinop Devlet Hastanesi'nde yine kan takviyesi için gittiğimizde, doktorlar annemin ciddi sorunu olduğunu, yoğun bakıma alınması gerektiğini ve hastane müsait olmadığını, Samsun, Çorum, Ordu gibi müsait bir hastaneye sevk edeceklerini bildirdiler. Ayancık'ta yaşadığımı, yeni hastanemiz olduğunu ve dahiliye uzmanı doktorumuz olduğunu, hastamızı Ayancık'a  götürebilir miyim isteğimi, Doktor kabul ederse olabileceğini söylediklerinde üzüntüm biraz da olsa mutluluğa dönüşmüştü.



Konuyu Kadim Dostum arkadaşım Ayancık Devlet Hastanesi hekimlerinden "İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İskender Yüksel"'le taşıdığımda derhal getirmemi istedi. Annemin hastalığının teşhisi, tedavisi, bakımı, ilgi ve emekleriyle anama derman olmuştur. 16 Mayıs'tan bu yana yoğun bakımda bulunan anam için her gün sabah saat: 07.00'da yoğun bakım ünitesi Bekleme salonunda sabah, öğle, akşam bulunuyor; akşam 18.00 da ayrılıyoruz. Sanmayın Dostum arkadaşım olduğu için bizlere özel ilgi gösteriyor, yoğun bakımda bizim durumumuzda olan diğer refakatçiler da aynı görüşte. Türkeli den gelen refakatçi "Çelik ailesi" ile de Dost olduğumuzu yazarken babalarına da buradan acil şifa dileklerimi bildiriyorum.



Anamıza bizlerden iyi bakan yoğun bakım hemşireleri; Sema Taşkıran, Nazmiye Kartal, Ebru Şen, Hanife Ay ve yardımcı hizmetlerde ki Şefika Ergün hanımefendilere de Sonsuz şükran ve teşekkürlerimi sunmak istiyorum.  Her gün annemi ziyaret ederek bizlere bilgi veren ve yanımızda olan kardeşten öte dostum Uzman Dr.  Güner Çinko'ya da teşekkürler.



Bir parantezde Ayancık Devlet Hastanesi'ne açmak istiyorum. Çağın gerektirdiği bilgi ve teknolojiyi kullanarak, kaliteli hizmet vermekte. İddialı konuşmak istiyorum sunduğu hizmetin kalitesi ile örnek bir hastane. Başhekimini, müdürünü, doktorlarını, sağlık memurlarını, hemşirelerini  ve tüm personelini kutluyorum. Hastalarının beklentilerini en üst düzeyde karşılamaya çalışıyorlar.  Giriş kapısındaki söylemleri gibi Ayancık Devlet Hastanesi'nde "Sağlığımız Emin Ellerde..."

Bu yazı 17804 defa okunmuştur.