23 NİSAN BAYRAM MESAJI
CHP SİNOP MİLLETVEKİLİ ENGİN ALTAY’IN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI
21 Nisan 2012 - 00:00
Egemenliğin asli kaynağı milletin bu gücünü kullanmasının en önemli aracı olan parlamentomuzun açılışının 92. yılını içtenlikle kutluyorum.
Türkiye Büyük Millet Meclisi bağımsızlık mücadelemizin en zor ve güç koşullarında bile açık tutularak, milli iradenin en büyük değer olduğunu açıldığı yıl bile ispat ederek demokrasi dersi vermiş bir parlamento olmuştur.
Günümüzde görülen bazı oligarşik despotizm hevesli kimi yöneticilerin milli iradeyi kendi kişisel güçleri ve istikballeri için kullanmalarının yanlışlığını tarih yazacaktır. Hiçbir kuvvet diğerinden üstün değildir. Aslolan kuvvetler ayrılığı prensibinin hukukun üstünlüğü içinde demokrasi ile yaşamasıdır.
Bu duygularla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın tüm ulusumuza, özellikle de çocuklarımıza mutluluk getirmesi dileğiyle tekrar kutluyor saygılar sunuyorum.
CHP Sinop Milletvekili
Engin ALTAY

Bu haber 2305 defa okunmuştur.







FACEBOOK YORUMLAR