Ayancık'ta ayılar binaya çıktı, kovanları parçaladı

Ayancık ilçesinde köye inen ayılar bir binanın üst katında çıkarak çok sayıda arı kovanını parçaladı. Olayda büyük çaplı maddi zarar meydana geldi.

04 Nisan 2022 - 13:03 - Güncelleme: 04 Nisan 2022 - 14:16

Ayancık ilçesinde köylüler ayı saldırılarından bıktı. Son olarak ilçede arıcılık yapan Eren Öztürk'e ait çok sayıda kovan, ayılar tarafından parçalandı. İki katlı evin çatı bölümünde bulunan kovanları parçalayan ayının, binaya çıkabilmesi ise şaşırttı.

Olayda büyük çaplı maddi zarar meydana gelirken, bütün emekleri bir anda yok olan üretici Eren Öztürk konuyla ilgili yetkililerden destek beklediğini söyledi. 

TUĞLALARI MERDİVEN OLARAK KULLANMIŞ

Eren Öztürk, "Bina iki katlı ve oturan yok, yani kullanılmıyor. Sıvaları dökülmüş, tuğlaları deforme olmuş ve ayı tuğlaları merdiven gibi kırarak kendine çıkmaya yer yapmış. Pençe izleri mevcut. 

BİR AN ÖNCE ÖNLEM ALINMALI

Benim başıma gelenler başka üreticilerin başına da gelebilir. Belki benim tek geçim kaynağım arıcılık değil ama, arıcılık ile geçinen ailelerin başına gelirse ellerinden her şey alınmış olur ve zor durumda kalırlar. Devlet bu hayvanları nasıl koruma altına aldıysa, verdikleri zararı da devletin karşılaması gerekir" dedi.

Vitrin Haber


Bu haber 2199 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum