BAYRAMPAŞA, AYANCIK KARDEŞLİÐİ
BAYRAMPAŞA, AYANCIK KARDEŞLİÐİ (Kardeşlik Sınır Tanımaz Anadolu’da)
10 Eylül 2013 - 00:00
İstanbul Bayrampaşa Belediyesinin ‘’Kardeşlik Sınır Tanımaz Anadolu da’’ projesinin Sinop Ayağının Ayancık Buluşmasında; Ayancık Belediyesinin verdiği kahvaltı programına Ayancık basını olarak Sinop 15 Eylül Gazeteciler cemiyeti Ayancık sorumlusu Erdoğan Erkaymaz, Ayancık doğuş Gazetesi Sorumlu Müdürü Sinan Karacan, Ayancık Gazetesi İmtiyaz sahibi Murat Akyol davet edildi.
Programa Ayancık basını olarak takip ettik. Ayancık Öğretmenevinde 10 Eylül günü saat 09.00’daki kahvaltıya İstanbul Milletvekili Hemşerimiz Şirin ÜNAL, İstanbul Bayrampaşa Kaymakamı Hasan GÖZEN, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, İstanbul Ayancık İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Başkanı ( SAYDER ) Haydar SÖNMEZ, Bayrampaşa Akparti İlçe Başkanı Cemil YILDIZ, Bayrampaşa’da Yayım yapan yerel basın mensupları, Bayrampaşa Belediyesi Özel Kalem Müdürü, Bayrampaşa Belediyesi Başkan danışmanları ve Bayrampaşa’da İkamet eden Sinop’lu iş adamları misafir olarak katıldılar. Ayancık Kaymakamlığı ve Ayancık Belediye Başkanlığının ev sahipliği yaptığı kahvaltı sonrası; Ayancık Belediye Başkanı Ayhan ERGÜN katılımcıları selamlaması ardından ilçemiz hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. “Yurtdışında ve yurtiçinde yaşamlarını devam ettirenler oldukça çok hemşerilerimiz vardır. Özellikle İstanbul’da yaşayan Hemşerilerimizin büyük çoğunluğu Bayrampaşa’da yaşamaktadır. Bayrampaşa ile aramızda köprü olan SAYDER Başkanı ve Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum. Bayrampaşa Belediye Başkanımızın “Kardeşlik Sınır Tanımaz” projesini canı gönülden desteklerken, ilk startını ilçemizde vermesinden dolayı bizleri onurlandırmıştır. Bu ara açılış konuşması ve misafirlerin tanıtım görevini bana verdiler şimdi tanıtım ve kısa duygu ve düşüncelerini almak için konuklarımıza söz vermek istiyorum” dedi.
Bayrampaşa Akparti ilçe Başkanı Cemil YILDIZ “Çok güzel bir ortamda deniz kenarında bizi onurlandırdınız. Anadolu’da kucaklaşmayı Sinop’ta 3 Bin kişilik bir iftar yemeği için daha önce gelmiştik. Bu ikinci Buluşmamız iki gündür yaptığınız ev sahipliğine başta Belediye Başkanına ve bizi buluşturan (SAYDER) Dernek Başkanıma teşekkür ediyorum” dedi.
Bayrampaşa (SAYDER) Başkanı Haydar SÖNMEZ Katılımcıları selamladıktan sonra “Umarım gezimiz amacına ulaşır bu ortamı yaratan, emeği geçenlere teşekkür ederim” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Bayrampaşa İlçe Kaymakamı Hasan GÖZEN Yaptığı konuşmada katılımcıları selamladıktan sonra “Ayancıklılar bütün sıcaklığıyla bizleri karşıladılar. İlçemiz; Dağı, Denizi, Doğası ve Sıcak kanlılığıyla bizi çok mutlu etti… ‘Bayrampaşa Anadolu’yu Kucaklıyor’ projemizde ilk durağımız Sinop’la başladık. İnsanımızı doydukları yerle, doğdukları yer projesini oluşturmaktayız. Başta Bayrampaşa Belediye Başkanımı ve Bayrampaşa’nın paşası Şirin Paşamıza teşekkürler ediyorum. Beni sizlerle buluşturduğu için” diyerek sözlerini bitirdi.
Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila AYDINER katılımcıları selamladıktan sonra “Bu güzel yöremize bizi kabul ettiğinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bayrampaşa’nın demografik yönüne baktığımızda bir ayağı balkanlar, bir ayağı anadoludur. 2005 yılından beri Bayrampaşa’dan balkanlara gönül ve barış köprüsü kurduk. 600 Binden fazla dindaşımıza ve soydaşımıza ulaştık. Balkan kardeşliğini yeniden yeşertiyoruz. Sevgi toplumu oluşturuyoruz. Çalışmalarımızın diğer bir parçası da ‘Kardeşlik Sınır Tanımaz’ projesiyle Anadolu’ya taşıdığımız ve ilk startını Ayancık’ta verdiğimiz bu proje için Bayrampaşa Belediye Başkanı olarak buraya geldim. Ayancık Belediyesi’de bize gelecek. Bu bir gönül köprüsüdür, arkadaşlıktır. Değerli katılımcılar; şehirlerin kimlikleri vardır. Dinsel, ekonomik ve eğlence kimliği… Sinop’un üç büyük imparatorluğa kucak açması tarihsel bir olgudur. Fatih Sultan Mehmed İstanbul’un Fethinden önce otağının Bayrampaşa’ya kurması ve savaş hazırlıklarının bir bölümünde Bayrampaşa’da hazırlaması, savaş emri ile Fatih’in askerleri İstanbul surlarını aşarak ‘Kutlu İstanbul Fetih’i’ gerçekleştirmiştir. Bu tarihsel olaylar kimliğimizle de bizleri buluşturmuştur. Sinop’luların misafirperverliğini çok iyi biliyorum. Bizim insanımız temizdir, saftır… Bayrampaşa’mızda da oldukça Ayancık’lı hemşerilerimiz vardır. Bu kardeşlik köprüsünü kurmak ve bu beraberliğimizi anlatmak adına aramızda Bayrampaşa’da yayım yapan dört basınımız ve Rumeli TV bulunmaktadır. Bayrampaşa ve Ayancık Basın organlarımız bir araya gelerek dostluğumuzun kardeşliğimizin haberlerini verecekler. Bu güzel kahvaltıda bizleri buluşturan Başkanıma, kaymakamıma ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Buraya gelmekten çok mutlu olduk, bu projeyi başlattık devam ettireceğiz. Bayrampaşa’lıların selamlarını getirdim, sizlere sunmak istiyorum. Sizlerinde selamlarını onlara ileteceğim. Dün Türkeli’ndeydik buradan Erfelek’e gideceğiz. Tüm ilçelerimizi ziyaret ettikten sonra yarın 16:00 gibi Bayrampaşa’ya döneceğiz. Aramızda Bayrampaşa’nın akil insanı Sinop’lu Hüsnü GÜNEŞ, dernek yöneticilerimiz, Danışmanım İsmail GEMİCİ, Sinop’lu iş adamları bulunuyor. Biz bir sevgi toplumuyuz, birliktelik bize heyecan veriyor, aşk veriyor… bu yolculuk güzel bir yolculuk olacak. Bayrampaşa belediyesi olarak ‘El Ele, Omuz omuza’ olduğumuzu göstereceğiz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
İstanbul Milletvekili Şirin ÜNAL Konuşmasına katılımcıları selamladıktan sonra “Ortaokulu aramızda bulunan CHP Ayancık İlçe Başkanı Naci DEMİRAY’ın Ağabeyi ile birlikte okudum, Ayancık’ta Çayiçi Mahallesinde oturdum. Yıllar sonra Milletvekili olarak döndüm. Meclis gündemimizin yoğunluğundan dolayı çok çalışıyoruz, yoğun bir mesai yapıyoruz. Hem Ankara’da, hem İstanbul’da bir kardeşiniz olarak yanınızdayım, hepinize çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Bayrampaşa’lı misafirler önce sahil parkı, İskele gezisi sonrası Ayancık Kaymakamlığımızı ziyaret ettiler. Ayancık Kaymakamımız projenin Ayancık’ımız için olumlu olması dilekleriyle misafirlere Ayancık Keteninden oluşan hediyeler sundu. Bayrampaşa Belediye Başkanı günün anısına plaket takdim etti. Daha sonra konuklar esnaf gezileri yaptılar bu ara ilçemizde yayım yapan iki gazetemizi de ziyaret ederek hatıra fotoğrafları çektikten sonra gezilerinin son durağı Ayancık Belediyesine geçtiler. Ayancık belediyesi misafirlere küçük bir ikramdan sonra Ayancık Belediye Başkanının bu projenin her iki ilçemize ve ülkemize hayırlı olması dilekleriyle Sinop ve İlçemizi Simgeleyen armağanlar sundular. Bayrampaşa Belediye Başkanı’da günün anısına Ayancık Belediye Başkanına plaket sunduktan sonra ilçemizden ayrıldılar.
Haber : Erdoğan ERKAYMAZ; Fotoğraf : Sinan KARACAN
Bu haber 4085 defa okunmuştur.







FACEBOOK YORUMLAR