Reklam
Reklam

AK Parti aday adayı Hüseyin Yüksek'ten Çanakkale mesajı

AK Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Yüksek, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'inci yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti aday adayı Hüseyin Yüksek'ten Çanakkale mesajı
18 Mart 2023 - 00:07
AK Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Yüksek, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'inci yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
 
Yüksek mesajında, Türk milletinin Çanakkale'de topuyla, tüfeğiyle ve kanıyla yılmadan fedakarca vatanını savunduğunu söyledi.
 
Çanakkale ruhunda kardeşlik, mertlik, yiğitlik ve insanlık dersinin yer aldığını ifade eden Hüseyin Yüksek, "Çanakkale Savaşı, Türk Milleti’nin en umutsuz görünen anlarda dahi canını ortaya koyarak ülkesi, devleti ile milli gururuna sahip çıktığı sayısız kahramanlık destanı içinde en önde gelenlerden biri olduğu gibi, günümüz dünyasının oluşmasını hazırlayan dünya tarihinin en önemli olaylarından biridir" dedi.
 
"Binlerce şehidimizin kanıyla yazılan bu destanın altında, tarih boyunca esaretle yaşamayı kabul etmemiş, kutsal vatan topraklarını canı ve kanı pahasına koruyan büyük millet olmanın şuuru yatmaktadır." ifadesini kullanan Hüseyin Yüksek açıklamasında, "Çanakkale geçilmez" dedirten bu milletin, kadınıyla erkeğiyle genciyle yaşlısıyla bağımsızlığına sahip çıkma konusundaki kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiğini, dünya tarihi sayfalarına adını yazdırdığını dile getirdi. Yüksek, "18 Mart 1915’te Çanakkale’de 250 bin şehidimiz ve yüz binlerce gazimizin iman ve fedakârlık dolu mücadelesiyle, dünyanın en güçlü ülkelerinin kurduğu birleşik işgal gücüne karşı kazanılan bu büyük zafer, aziz milletimizin varlığını koruma azmini tüm dünyaya ilan etmiş, Çanakkale Geçilmez dedirterek dünya tarihinin akışını değiştirmiş, aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kadroların tecrübe ve özgüven kazanmasında büyük rol oynayarak, ülkemizin temel taşlarından birini oluşturmuştur. Binlerce şehidimizin kanıyla yazılan bu destanın altında; tarih boyunca esaretle yaşamayı kabul etmemiş, kutsal vatan topraklarını canı ve kanı pahasına koruyan büyük millet olmanın şuuru yatmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi'mizin 108. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum." diye konuştu.
 
Bu haber 331 defa okunmuştur.
  • Reklam

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum